Three friends who stay in lodge sent Room boy to buy Banana. They
gave him 6 rupees each. He went to the Shop Banana were not so good,
Since the Bananas were not so good, the shop-keeper gave back 5 rupees.
The Room boy returned and gave each lodger 1 rupee and kept the
balance of 2 with him. Each lodger thus paid only Rs 5/- for the Bananas
but 5x3=15+2=17.

Who took the missing one rupee..??

Before you go for the answer please comment your answer below!

Answer:

Since bananas cost Rs 13 (18-5)

ReplyDeletetherefore each paid Rs 13/3 for bananas.

Boy gave them back Rs 1 each

therefore he gave each of them Rs 13/3(for bananas)+Rs 1 back which amounts to Rs 16 [3(13/3+1)] and took remaining Rs 2 with him.

13 bananas cost 2 for tip(assume) 3 they got back= 18 total. Then Rs. 1 is not missing. :p

ReplyDeleteGiven to the room boy=18

ReplyDeleteshope keeper charged18-5=13

Boy returned them 1 rupee each 5-3=2

Boy took Rs2

nothin missing here.

Are idiot,when they paid only 5per head,why r u adding Rs 2 in that 15, it must be subtracted frm 15 so that the actual cost of banana will come i.e.=13

ReplyDeletejyada dimag mt chala

Deletequestion to question hota hein ..!!answer sab jaante hein!!..chutiye gadhe..!!

Deleteroom boy was given 6*3=Rs 18

ReplyDeletethe shopkeeper gave back Rs 5, so now the boy has got 18-5=Rs13

the boy gave Rs 1 each to the lodger,so total is Rs 3 and kept Rs 2

now resultant 6*3=13+3+2=Rs 18!

Banana cost 13Rs

ReplyDeleteeach 1RS given back(1+1+1)=3Rs

2 Rs for room boy

so 13+3+2=18

not even single paisa is missing

shopkeepr

ReplyDeletecant understand

ReplyDeleteboys has 18 rps in hand ....!!

ReplyDeleteso he gave 18 to shopkeeper.!! and shopkeeper returned him 5 rps.!!

out of 5 boy kept 2 rps..!!!

so boy returned 1 rps to each lodger..!!

so now lodger's spent 18-3(got back) + 2(boy has in pocket)=13 rps..so

13(shopkeeper has) + 2(boy)+ 3(boy gave to lodger's) = 18......

done....!!!!!!!

Lol

ReplyDeleteNothing missing

ReplyDelete