Leena, a clever lady lived in a house along with his 2 children. One day, a lady beggar went to
Leena's house. Leena, the clever lady asked the beggar how much she get a day. "10 rupees" the lady beggar replied.

Leena felt sorry and gave her a job with a salary of 16 rupees/day along with free food. Along with that, she put forward a condition too... The condition was that, If the beggar is in leave, she has to give 20 rupees/day to Leena.

Beggar accepted the condition and joined for work. After 36 days Leena checked the attendance register for payment, but there was no amount payable. If so, how many days she went for job in that 36 days?

Answer:

Leena felt sorry and gave her a job with a salary of 16 rupees/day along with free food. Along with that, she put forward a condition too... The condition was that, If the beggar is in leave, she has to give 20 rupees/day to Leena.

Beggar accepted the condition and joined for work. After 36 days Leena checked the attendance register for payment, but there was no amount payable. If so, how many days she went for job in that 36 days?

Answer:

20 days

ReplyDelete20

ReplyDelete20

ReplyDeleteAnswer:20

ReplyDeleteshe work for 20 days so amount is ( 16*20 = 320 )

and took leave for 16 days ( 20*16 = 320)

total amt 320 - 320 = 0

20 days

ReplyDelete20

ReplyDeletelet no. of days she worked is 'x'

ReplyDeletethen,16(x)-20(36-x)=0

on solving x=20

20 days = 20*16=320

ReplyDelete16 days = 16*20=320

Begger worked 20 days...

ReplyDeleteShe Worked for 20 days, 16 days on Leave

ReplyDelete20 days

ReplyDeleteshe had 20 days of work

ReplyDeleteShe worked 20 days and was away for 16 days.

ReplyDelete2O Days

ReplyDeleteMusthaq

ReplyDeleteShe worked 20 days as per condition, 20*16 = 320

16*20 = 320, no amount payable...

20

ReplyDeleteits 20 days 16X-20(36-X)=0 =>X=20 Days.

ReplyDelete20

ReplyDeleteu all clever... its 20 days.

ReplyDeleteshe worked 7 and half days

ReplyDelete20

ReplyDelete20 days

ReplyDelete20 days

ReplyDeletelol the fact that I actually figured this out and seen the comments agree with me is a great feeling. :P She worked 20 days (and if though it wasn't part of the question) she missed 16 days.

ReplyDeleteOops! I meant even though, not if though lol.

Deletelol the fact that I actually figured this out and seen the comments agree with me is a great feeling. :P She worked 20 days (and if though it wasn't part of the question) she missed 16 days.

ReplyDeleteShe worked for 20 days and she did not go to work for 16 days

ReplyDeleteLove the first sentence - Leena, a clever LADY lived in a house along with HIS 2 children.

ReplyDeleteMy thought exactly. When I see mistakes like that I quit reading..

DeleteThis comment has been removed by the author.

DeleteThere are so many grammatical errors in this question that it's hard to even understand what is being asked!

Delete20

ReplyDeleteI agree with everyone else she worked 20 days

ReplyDeleteThat would be correct

ReplyDelete20 days

That would be correct

ReplyDelete20 days

That would be correct

ReplyDelete20 days

20 days *16 =320 - 16 days*20 =320 = 0

ReplyDelete20

ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.

ReplyDelete0=16*x - 20*(36-x)

ReplyDelete0=16*x - 720 + 20*x

720=36x

20=x

verify:

16*20-20*16=0

Answer is that she worked for 20 days.

This is 8th grade math. X is the number of days worked. 36 - X is the number of days of leave taken. So, 16(X) = 20 (36-X). This yields 36X=720, this X=20 days worked and (36 - x)= 16 days leave taken.

ReplyDeleteThis is 8th grade math. X is the number of days worked. 36 - X is the number of days of leave taken. So, 16(X) = 20 (36-X). This yields 36X=720, this X=20 days worked and (36 - x)= 16 days leave taken.

ReplyDeleteThis is 8th grade math. X is the number of days worked. 36 - X is the number of days of leave taken. So, 16(X) = 20 (36-X). This yields 36X=720, this X=20 days worked and (36 - x)= 16 days leave taken.

ReplyDelete"Leena, a clever lady... lived with his children." Does anyone on this website have English as their first language?

ReplyDeleteher children not his

Deletei'm with you notsocrazy!!

Delete20 working days

ReplyDelete20 days

ReplyDelete20 DAYS

ReplyDelete20

ReplyDelete35 days

ReplyDelete20 :)

ReplyDelete20

ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.

ReplyDeleteEarn = Pr(Dp)-Ar(36days-Dp)

ReplyDelete0 = [16(DP)]-[20(36-Dp)]

0 = 16Dp-720-20Dp

0 = 36Dp-720

720 = 36Dp

Dp = 720/36 = 20days duty; 14days leave

there is no way to answer this correctly because the person who wrote this brain teaser doesn't know how to speak proper english and doesn't know if leena is a man or a woman!!

ReplyDelete20

ReplyDelete24 days went on duty.,and 12 days leave..that is 24 days =Rs.240(24*10)and 12 days =Rs. 240(12*20)...acording to the condition Rs.240-Rs.240=0

ReplyDelete20

ReplyDelete16X=20(36-X)

ReplyDeleteX=20 days